Recept Tomatsås Pizza

Välkommen till vårt enastående recept för tomatsås till pizza! En god tomatsås är hjärtat av varje fantastisk pizza och detta recept kommer att ta din pizzabakning till nya höjder. Med noggrant utvalda ingredienser och enkla steg får du en sås som är full av smak och perfekt balanserad.

Ingredienser:

För att skapa den perfekta tomatsåsen behöver du följande ingredienser:

 • 1 kg färska tomater
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 lök
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk torkad oregano
 • 1 tsk socker
 • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner:

Följ dessa enkla steg för att skapa den läckraste tomatsåsen till din pizza:

 1. 1. Skålla tomaterna i kokande vatten i cirka 1 minut. Skala och hacka dem grovt.
 2. 2. Finhacka vitlöken och löken.
 3. 3. Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Fräs tills löken blir mjuk.
 4. 4. Tillsätt de hackade tomaterna och låt det sjuda i cirka 15-20 minuter tills såsen tjocknar.
 5. 5. Tillsätt oregano, socker, salt och svartpeppar. Rör om och låt det sjuda i ytterligare 10 minuter.
 6. 6. Mixa såsen med en stavmixer eller blender till önskad konsistens.

Tips och Variationer:

Variera smaken på din tomatsås genom att experimentera med olika örter och kryddor. Du kan även tillsätta en nypa chili för lite extra hetta eller en tesked honung för en sötare ton.

Servering:

Denna tomatsås är perfekt för att täcka pizzadegen innan du lägger till dina favoritbeläggningar. Sprid den jämnt över pizzan och njut av en smakrik och autentisk smakupplevelse.

Vi hoppas att detta recept för tomatsås till pizza blir en ny favorit i ditt kök. Varje tugga kommer att transportera dig till pizzahimlen! Ge detta recept en chans och låt smakerna tala för sig själva.

Vanliga frågor:

Innan du kastar dig in i att skapa denna fantastiska tomatsås till din pizza, låt oss svara på några vanliga frågor som kan uppstå under processen.

Fråga Svar
Hur länge kan jag förvara den färdiga tomatsåsen? Den färdiga tomatsåsen kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.
Kan jag använda konserverade tomater istället för färska? Absolut, konserverade tomater fungerar bra. Se till att dränera dem väl innan du använder dem i receptet.
Är det möjligt att frysa tomatsåsen? Ja, tomatsåsen går utmärkt att frysa. Se till att låta den svalna innan du placerar den i frysen i lämpliga behållare.

Tips och Variationer:

För att ge din tomatsås en extra dimension av smak, överväg att tillsätta färska örter som basilika eller timjan. Dessa kommer att lyfta smaken och ge din sås en frisk touch.

Servering:

När du serverar din pizza med denna underbara tomatsås, överväg att garnera med färskriven parmesan eller färska örter för en konstnärlig touch.

Vi hoppas att dessa tips och svar på vanliga frågor kommer att göra din matlagningserfarenhet ännu bättre. Glöm inte att anpassa receptet efter dina smakpreferenser och njut av den hemlagade pizzan!

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar