Recept Tekakor med Havregryn

I detta recept delar vi med oss av hur du enkelt kan göra läckra tekakor med havregryn. Dessa saftiga och näringsrika tekakor är perfekta för frukost eller mellanmål. Med en kombination av havregryn och mjöl får du ett hälsosamt alternativ till vanliga bröd.

Förberedelse

För att göra tekakor med havregryn behöver du följande ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 50 g smör

Tillagning

För att börja, sätt ugnen på 225 grader Celsius. Blanda sedan havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Skär smöret i små bitar och tillsätt det i blandningen. Arbeta ihop till en smulig deg.

Tillsätt sedan mjölk och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i mindre bitar och forma dem till runda tekakor. Placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut dem och låt dem svalna något innan servering.

Servering

Dessa härliga tekakor med havregryn är perfekta att servera med smör och ost, eller varför inte med lite sylt för en sötare touch. Njut av dem till frukost, mellanmål eller när som helst du är sugen på något gott!

Prova gärna att variera receptet genom att tillsätta russin, nötter eller frön för extra smak och textur.

Avslutning

Med detta enkla recept kan du snabbt och smidigt baka dina egna tekakor med havregryn. Perfekta för att bjuda på till både vardag och fest!

Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor som kan uppstå när du bakar tekakor med havregryn:

Fråga Svar
1. Kan jag använda havremjöl istället för havregryn? Ja, du kan ersätta havregryn med havremjöl i detta recept. Det kan dock påverka konsistensen något, så experimentera för att uppnå önskad resultat.
2. Hur länge håller sig tekakorna färska? Om förvarade i en lufttät behållare eller plastpåse håller sig tekakorna färska i upp till 3-4 dagar. Du kan också frysa dem för längre hållbarhet.
3. Kan jag göra tekakorna utan mjölk för att göra dem veganska? Ja, du kan använda växtbaserad mjölk som sojamjölk, mandelmjölk eller havremjölk istället för vanlig mjölk för att göra tekakorna veganska.

Ytterligare tips

För att göra tekakorna ännu mer näringsrika kan du tillsätta andra ingredienser som solrosfrön, pumpafrön eller torkad frukt.

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar