Recept på torskrygg i ugn

Att tillaga torskrygg i ugn är en enkel och läckert sätt att njuta av denna delikata fisk. Med rätt kryddor och tillagningsteknik kan du uppnå en perfekt balans mellan saftighet och smak. Här delar vi med oss av vårt bästa recept på torskrygg i ugn som kommer att imponera på dina smaklökar.

Förberedelser

Innan du börjar tillaga torskrygg i ugn, se till att du har alla ingredienser till hands. För detta recept behöver du följande:

  • 4 portioner torskrygg
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saften och skalet
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad dill
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

Börja med att förvärma din ugn till 200 grader Celsius. Ta sedan fram en ugnsform och lägg torskryggfiléerna i den.

I en liten skål, blanda olivolja, citronsaft, citronskal, finhackad vitlök, torkad dill, salt och peppar. Pensla blandningen över torskryggen, se till att täcka den jämnt.

Täck ugnsformen med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen. Tillaga i cirka 15-20 minuter, eller tills torskryggen är genomstekt och flingar lätt med en gaffel.

Servering

När torskryggen är klar, ta ut den från ugnen och låt den vila i några minuter innan servering. Servera torskryggen med dina favoritsidor, som ångad broccoli, kokt potatis eller en fräsch sallad.

Variant

Du kan också variera detta recept genom att lägga till andra kryddor och örter efter eget tycke och smak. Prova att lägga till färsk persilja, rosmarin eller timjan för extra smakdimensioner.

Med detta enkla recept på torskrygg i ugn kan du enkelt skapa en läcker måltid som kommer att imponera på både familj och vänner. Njut av den delikata smaken av denna underbara fiskrätt!

Vanliga frågor

Här är svar på några vanliga frågor om att laga torskrygg i ugn:

Fråga Svar
1. Kan jag använda fryst torskrygg? Ja, du kan använda fryst torskrygg för detta recept. Se bara till att tina den helt innan tillagning och klappa den torr med hushållspapper för att avlägsna överflödig fukt.
2. Hur vet jag när torskryggen är genomstekt? Du kan testa torskryggen genom att sticka in en gaffel i mitten. Om fisken flingar lätt och är opak, är den genomstekt.
3. Kan jag använda andra fiskar för detta recept? Absolut! Med samma tillagningsteknik kan du använda andra fasta vita fiskar som kolja eller hälleflundra.
Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar