Recept på Flankstek

Är du ute efter ett enkelt och läckert recept på flankstek? Då har du kommit till rätt ställe! Flankstek är ett saftigt och smakrikt kött som kan tillagas på många olika sätt. Här delar vi med oss av ett fantastiskt recept som kommer att imponera på dina smaklökar.

Ingredienser:

Mängd Ingrediens
1 kg Flankstek
2 msk Olivolja
2 klyftor Vitlök (finhackad)
1 tsk Rosmarin (torkad)
Efter smak Salt och svartpeppar

Tillagning:

Börja med att förbereda marinaden. Blanda olivolja, finhackad vitlök, torkad rosmarin, salt och svartpeppar i en skål. Detta kommer att ge din flankstek en underbar smak och doft.

Skär flanksteken i portionsbitar och lägg dem i en stor plastpåse. Häll marinaden över köttet och se till att alla bitar är ordentligt täckta. Låt steken marinera i kylskåp i minst två timmar, eller över natten för att maximera smaken.

När du är redo att laga steken, ta ut den från kylskåpet och låt den komma upp till rumstemperatur. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.

Stek flanken i en het panna i några minuter på varje sida för att få en fin stekyta. Placera sedan steken i en ugnsform och baka i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills den når önskad innertemperatur.

Serveringstips:

Servera den saftiga flanksteken med ditt favoritval av sidorätter. En fräsch sallad, rostade grönsaker eller krämig potatisgratäng är utmärkta val. Glöm inte att låta steken vila i några minuter innan du skär den för att behålla dess saftighet.

Slutsats

Att laga flankstek behöver inte vara komplicerat. Med detta enkla recept kan du njuta av ett läckert mål som kommer att imponera på både familj och vänner. Prova det idag och upptäck magin i en perfekt tillagad flankstek!

Vanliga frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor om att laga flankstek, så du kan få ännu bättre resultat varje gång:

 • Hur väljer jag en bra flankstek?
  När du handlar, leta efter en flankstek med jämn tjocklek för jämn tillagning. Välj även en med fin marmorering för extra saftighet.
 • Kan jag använda färsk rosmarin istället för torkad?
  Absolut, färsk rosmarin ger en intensivare smak. Använd dubbelt så mycket färsk rosmarin som det torkade i receptet.
 • Hur vet jag när flanksteken är perfekt tillagad?
  Använd en köttermometer för att mäta innertemperaturen. För medium rare, sikta på 57 grader Celsius och för medium, 63 grader Celsius.
 • Kan jag frysa flankstek?
  Ja, du kan frysa marinaden och flanksteken före tillagning. Se bara till att tina det helt innan du börjar laga det.

Utvidgning av serveringstips:

För att lyfta din servering ytterligare, överväg att lägga till en hemlagad sås. En rödvinssås eller vitlökssmörkomplettering kan ge en extra dimension till smakupplevelsen.

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar