Recept på Biskvier

Välkommen till vårt omfattande recept på biskvier! Biskvier är en ljuvlig och delikat bakelse som har sin rötter i den svenska bakningstraditionen. Dessa små konstverk av mandelbotten, fyllning och chokladlock är en favorit på många fikabord och sammankomster. Följ med oss på en resa genom steg-för-steg instruktioner för att skapa dessa små konstverk själv.

Ingredienser

 • 200 g mandelmjöl
 • 200 g florsocker
 • 2 äggvitor
 • 150 g smör (rumstempererat)
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 100 g mörk choklad
 • 200 g mandelmassa
 • 2 dl vispgrädde

Grundrecept för Mandelbotten

Börja med att göra mandelbotten. I en skål blandar du mandelmjöl, florsocker, äggvitor och vaniljsocker. Arbeta ihop till en deg och rulla den till en rulle. Skär rullen i 20 bitar och tryck ut varje bit i botten av små biskvi-formar eller på en plåt.

Fyllning och Montering

I en separat skål, riv mandelmassan och blanda den med smöret. Fyll varje mandelbotten med en liten klick av denna blandning.

Vispa grädden och lägg den på mandelmassan. Täck sedan biskvierna med smält choklad. Låt dem stelna i kylskåp innan servering.

Serveringstips

Biskvier är en perfekt efterrätt att servera på kalas, fester eller bara som en liten lyxig behandling till kaffet. Du kan också experimentera med olika fyllningar, som hallonmousse eller apelsintryffel, för att ge dessa bakelser en personlig touch.

Vår Erfarenhet

Vi har provat och förfinat detta recept genom åren för att säkerställa att du får de mest läckra och perfekta biskvierna varje gång. Vår passion för bakning och vår strävan efter kvalitet har drivit oss att dela med oss av detta fantastiska recept för att du också ska kunna njuta av dessa himmelska små godsaker.

Vanliga frågor

För att underlätta din biskvi-bakningsresa har vi sammanställt några vanliga frågor och svar:

Fråga Svar
Hur länge bör biskvierna stelna i kylskåpet? Biskvierna bör stelna i kylskåpet i minst två timmar för att säkerställa att chokladen och fyllningen får rätt konsistens.
Kan jag använda mandelmjöl av annat märke? Absolut, men se till att mandelmjölet är av hög kvalitet för att få den karakteristiska mandelsmaken i botten.
Kan jag frysa biskvierna? Ja, du kan frysa biskvierna. Förvara dem i en lufttät behållare och tina dem i kylskåpet innan servering.

Varianter av Fyllning

Var kreativ med fyllningen och prova olika varianter för att skapa variation. Här är några förslag på alternativa fyllningar:

 1. Hallonsmör – blanda hallonpuré med smöret för en fruktig twist.
 2. Nötkräm – en krämig blandning av nötsmör och socker för nötälskare.
 3. Kaffemousse – tillsätt lite kaffepulver till grädden för en kaffesmakande upplevelse.

Tips för Perfekta Biskvier

För att säkerställa att dina biskvier blir perfekta varje gång, följ dessa tips:

 • Använd färska äggvitor för bästa resultat i mandelbotten.
 • Se till att mandelmassan och smöret är ordentligt blandade för en jämn fyllning.
 • Testa olika chokladsorter för att hitta din favoritkombination.
Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar