Recept: Ost och skinkpaj

I detta recept delar vi med oss av hur du enkelt kan förbereda en läcker ost och skinkpaj som kommer att imponera på dina gäster vid middagsbordet eller vid något tillfälle när du känner för att njuta av något riktigt gott.

Ingredienser:

För att förbereda denna smakfulla ost och skinkpaj behöver du följande ingredienser:

 • En färdig pajdeg (eller gör din egen om du föredrar)
 • 200g rökt skinka, tärnad
 • 150g riven ost (gärna en blandning av cheddar och mozzarella)
 • 3 ägg
 • 1 dl mjölk
 • 1 dl grädde
 • Salt och peppar efter smak
 • Smör eller olja för att smörja formen

Instruktioner:

Följ dessa steg för att tillaga din ost och skinkpaj:

 1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
 2. Smörj en pajform med smör eller olja, och lägg i pajdegen. Nagga botten med en gaffel.
 3. Strö skinkbitarna jämnt över pajdegen, följ sedan med den rivna osten.
 4. I en separat skål, vispa äggen lätt och tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Blanda väl.
 5. Häll äggsmeten över skinken och osten i pajformen.
 6. Grädda pajen i förvärmd ugn i ca 30-35 minuter, eller tills den har fått en gyllene brun färg och äggsmeten har stelnat.
 7. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.

Serveringstips:

Denna ost och skinkpaj är läcker att servera varm eller ljummen, med en fräsch sallad vid sidan om. Den passar också utmärkt som picknickmat eller som en del av en buffé.

Variationer:

Du kan anpassa detta recept efter dina preferenser genom att lägga till andra ingredienser som champinjoner, lök eller grönsaker. Du kan också experimentera med olika typer av ost för att skapa nya smakkombinationer.

Avslutande tankar:

Med detta enkla och goda recept på ost och skinkpaj kan du snabbt och enkelt skapa en läcker måltid som kommer att glädja både familj och vänner. Ge det en chans nästa gång du är sugen på något smakrikt och tillfredsställande!

Vanliga frågor:

Här är några vanliga frågor och svar om ost och skinkpaj:

Fråga Svar
1. Kan jag använda annan typ av kött istället för skinka? Ja, du kan experimentera med andra köttsorter som bacon, korv eller kyckling för att skapa olika smakprofiler.
2. Kan jag använda färsk ost istället för riven ost? Absolut, färsk ost kan ge en krämigare konsistens. Var dock medveten om att smaken kan variera beroende på vilken typ av ost du väljer.
3. Kan jag förbereda pajdegen i förväg? Ja, du kan förbereda pajdegen och förvara den i kylskåp i upp till två dagar innan du använder den. Se bara till att täcka den ordentligt.
4. Hur kan jag göra pajdegen från grunden? Du kan göra pajdeg från grunden genom att blanda mjöl, smör, vatten och eventuellt någon form av bindemedel som ägg. Det finns många recept tillgängliga online att utforska.

Avslutande tankar:

Med detta enkla och goda recept på ost och skinkpaj kan du snabbt och enkelt skapa en läcker måltid som kommer att glädja både familj och vänner. Ge det en chans nästa gång du är sugen på något smakrikt och tillfredsställande!

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar