Recept med pärlcouscous

Pärlcouscous är en mångsidig ingrediens som kan användas på många olika sätt i köket. Det är en typ av pasta som är tillverkad av durumvete och vatten. Dess små kulor ger en unik konsistens och smak till olika rätter. Här är några spännande recept med pärlcouscous som kommer att locka dina smaklökar.

Pärlcouscous sallad med grönsaker

En fräsch och hälsosam sallad är alltid ett välkommet tillskott till måltiden. För att göra en läcker pärlcouscous sallad med grönsaker behöver du:

  • 250 g pärlcouscous
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1 stor gurka, tärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • En handfull färsk persilja, hackad
  • 1/4 kopp olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Koka pärlcouscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan alla grönsaker i en stor skål. Tillsätt den kokta pärlcouscousen och blanda väl. Dressa salladen med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Servera sval.

Pärlcouscous med rostade grönsaker

Att rosta grönsaker ger en djup och fyllig smak som kompletterar pärlcouscousen på ett fantastiskt sätt. För att göra detta recept behöver du:

  • 250 g pärlcouscous
  • 2 morötter, skivade
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Lägg de skivade grönsakerna på en bakplåt och blanda med olivolja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen i cirka 20-25 minuter tills grönsakerna är ömtåliga och lätt bruna. Under tiden, koka pärlcouscousen enligt förpackningens anvisningar. Servera de rostade grönsakerna över pärlcouscousen och njut av!

Pärlcouscous med kyckling och citrondressing

Den kryddiga smaken av kyckling och den fräscha smaken av citrondressing går hand i hand med pärlcouscousens milda smak. För detta recept behöver du:

  • 250 g pärlcouscous
  • 2 kycklingbröst, skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 citron, saften och skalet
  • En handfull färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Marinera kycklingbröstet i olivolja, vitlök, paprikapulver, citronsaft, citronskal, salt och peppar i minst 30 minuter. Stek sedan kycklingen i en het panna tills den är genomstekt och har fått fin färg. Under tiden, koka pärlcouscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den stekta kycklingen över pärlcouscousen och toppa med färsk persilja.

Pärlcouscous med fetaost och soltorkade tomater

Den salta smaken av fetaost och den intensiva smaken av soltorkade tomater är en perfekt kombination med pärlcouscousens neutrala smak. För detta recept behöver du:

  • 250 g pärlcouscous
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1/2 kopp soltorkade tomater, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • En näve färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Koka pärlcouscousen enligt förpackningens anvisningar. Under tiden, hetta upp olivolja i en stekpanna och sautera vitlöken tills den är mjuk. Tillsätt de soltorkade tomaterna och stek i några minuter. Blanda den kokta pärlcouscousen med fetaost, soltorkade tomater, sauterad vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera varmt eller kallt.

Med dessa spännande recept kan du utforska mångfalden och smakerna av pärlcouscous i ditt kök. Var kreativ och låt din fantasi leda dig till nya och läckra rätter!

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar