Recept: Kycklingsallad med Pasta

Välkommen till vårt fantastiska recept på en läcker kycklingsallad med pasta! Denna mångsidiga rätt är perfekt för lunch eller middag och är fylld med smakrika ingredienser som kommer att göra dina smaklökar glada. Med en kombination av saftig kyckling, al dente pasta och färska grönsaker är denna sallad både tillfredsställande och hälsosam.

Ingredienser:

 • 300g pasta (valfri sort)
 • 2 kycklingfiléer
 • 1 röd paprika
 • 1 gul lök
 • 1 gurka
 • 10 körsbärstomater
 • 1 kruka färsk basilika
 • 100g fetaost
 • Olivolja
 • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

För att göra denna läckra kycklingsallad med pasta, följ dessa enkla steg:

 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. När den är klar, skölj den i kallt vatten och låt den rinna av.
 2. Under tiden pastan kokar, stek kycklingfiléerna i en stekpanna med lite olivolja tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg. Krydda dem med salt och peppar efter smak. När de är klara, låt dem svalna och skär dem sedan i tärningar.
 3. Skär paprikan, löken, gurkan och körsbärstomaterna i önskad storlek.
 4. I en stor skål, blanda den kokta pastan, stekt kyckling och alla grönsaker tillsammans.
 5. Strö över smulad fetaost och färsk basilika.
 6. Ringla över lite extra olivolja och smaka av med salt och peppar om det behövs.
 7. Servera din kycklingsallad med pasta genast eller kyl den i kylskåpet för att servera senare.

Varför vi älskar det:

Denna kycklingsallad med pasta är inte bara läcker, den är också full av näringsrika ingredienser som kommer att hålla dig mätt och nöjd. Kycklingen ger protein, pastan ger kolhydrater och grönsakerna ger viktiga vitaminer och mineraler. Dessutom är det enkelt att anpassa receptet efter dina egna preferenser genom att lägga till eller byta ut olika grönsaker eller kryddor.

Detta recept är också perfekt för att förbereda i förväg och ta med som en packad lunch till jobbet eller skolan. Den håller sig fräsch i kylskåpet i flera dagar och blir till och med godare ju längre den får stå och marinera i dressingarna. Prova det idag och njut av en smakrik och tillfredsställande måltid!

Vanliga frågor:

Här är några vanliga frågor och svar om vår kycklingsallad med pasta:

Fråga Svar
1. Kan jag använda annan typ av pasta? Ja, du kan använda vilken pasta du föredrar eller har till hands. Fusilli, penne, eller linguine fungerar bra.
2. Kan jag byta ut kycklingen mot något vegetariskt alternativ? Absolut! Tofu, kikärtor eller quornbitar är utmärkta vegetariska alternativ som ger protein och passar bra i denna sallad.
3. Hur länge kan jag förvara kycklingsalladen i kylskåpet? Du kan förvara kycklingsalladen i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3-4 dagar.
4. Kan jag göra salladen utan fetaost? Absolut, om du inte gillar fetaost kan du helt enkelt utesluta den eller ersätta den med en annan favoritost.
Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar