Recept: Kalvfärs pasta

I detta recept delar vi med oss av en läcker och enkel rätt som kombinerar saftig kalvfärs med smakrika kryddor och pasta. Denna rätt är perfekt för middagar när du vill ha något snabbt, men ändå smakrikt och tillfredsställande. Följ med oss när vi tar dig genom steg-för-steg-processen för att skapa denna fantastiska kalvfärs pasta!

Förberedelser

Innan du börjar med själva tillagningen av rätten, se till att du har alla ingredienser till hands:

Ingredienser: Mängd:
Kalvfärs 500 gram
Pasta (valfri typ) 300 gram
Lök 1 stor
Vitlök 2 klyftor
Tomatpuré 2 matskedar
Krossade tomater 400 gram
Olivolja 2 matskedar
Färsk basilika En handfull, hackad
Salt och peppar Efter smak
Parmesanost (valfritt) Att strö över vid servering

Tillagning

Nu när du har alla ingredienser redo är det dags att börja laga din kalvfärs pasta:

Förbered ingredienserna

Finhacka löken och vitlöken. Hacka även färsk basilika om den inte redan är färdighackad.

Koka pastan

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.

Stek kalvfärsen

Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt sedan den hackade löken och vitlöken och stek tills de är mjuka och genomskinliga. Lägg sedan i kalvfärsen och stek tills den är genomstekt och får en fin gyllenbrun färg.

Tillsätt övriga ingredienser

När kalvfärsen är genomstekt, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i några minuter för att utveckla smakerna. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt såsen småkoka i cirka 10-15 minuter tills den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

Blanda med pasta

När såsen har kokat klart, tillsätt den kokta pastan i stekpannan och blanda väl så att pastan är jämnt täckt med såsen.

Servering

Servera din kalvfärs pasta genast, toppad med färskt hackad basilika och eventuellt lite riven parmesanost för extra smak. Du kan också servera den med en sallad och en bit bröd för en komplett måltid.

Nu är din läckra kalvfärs pasta redo att avnjutas!

nliga frågor

  • Hur kan jag göra detta recept vegetariskt?

    Du kan enkelt göra detta recept vegetariskt genom att använda vegetarisk färs istället för kalvfärs. Det finns många alternativ på marknaden idag som är baserade på soja, baljväxter eller svamp.

  • Kan jag ersätta basilika med någon annan ört?

    Om du inte har basilika till hands kan du prova att använda färsk persilja eller oregano istället. Dessa örter ger också en god smak till rätten.

  • Hur länge kan jag förvara rester av kalvfärs pastan?

    Du kan förvara rester av kalvfärs pastan i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3-4 dagar. Se till att värma upp den ordentligt innan du serverar den igen.

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar