Recept Innerfile Kyckling

Innerfilé av kyckling är en mångsidig och smakfull ingrediens som kan användas i en mängd olika rätter. Med sin milda smak och möra konsistens är innerfilén populär i köket och kan tillagas på olika sätt för att passa olika smaker och preferenser.

Friterad Innerfile Kyckling

Friterad innerfilé kyckling är en klassisk favorit som är enkel att göra och full av smak. För att göra friterad innerfilé kyckling behöver du:

 • Innerfilé kyckling
 • Ströbröd
 • Ägg
 • Mjöl
 • Vegetabilisk olja för fritering

Börja med att skära kycklingfiléerna i bitar av önskad storlek. Därefter doppas varje bit i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Upprepa processen för varje bit och se till att de är jämnt täckta. Värm upp vegetabilisk olja i en stekpanna och fritera kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Servera med valfria såser och tillbehör.

Grillad Innerfile Kyckling

Grillad innerfilé kyckling är ett hälsosamt alternativ som är perfekt för sommarmiddagar eller grillfester. För att göra grillad innerfilé kyckling behöver du:

 • Innerfilé kyckling
 • Marinad efter smak (till exempel citron, vitlök och örter)

Börja med att marinera kycklingfiléerna i önskad marinad i minst ett par timmar, helst över natten för maximal smak. Värm upp grillen till medelvärme och grilla kycklingfiléerna i cirka 6-8 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått fina grillmärken. Servera med en fräsch sallad eller grillade grönsaker för en komplett måltid.

Stekt Innerfile Kyckling med Grönsaker

Stekt innerfilé kyckling med grönsaker är en hälsosam och lättlagad rätt som passar perfekt för vardagsmiddagar. För att göra stekt innerfilé kyckling med grönsaker behöver du:

 • Innerfilé kyckling
 • Valfria grönsaker (till exempel paprika, lök, morot)
 • Valfria kryddor och örter
 • Olja eller smör för stekning

Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar och hacka grönsakerna. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg. Tillsätt sedan de hackade grönsakerna och stek dem tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Krydda efter smak och servera genast.

Ugnsbakad Innerfile Kyckling

Ugnsbakad innerfilé kyckling är en enkel och bekväm rätt som kräver minimal ansträngning. För att göra ugnsbakad innerfilé kyckling behöver du:

 • Innerfilé kyckling
 • Valfria kryddor och örter
 • Olja eller smör

Börja med att förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och krydda dem efter smak. Ringla över lite olja eller lägg några små bitar smör över kycklingen för att hålla den saftig under tillagningen. Baka i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg. Servera med dina favorittillbehör och njut av en läcker måltid.

Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor och svar om att laga innerfilé kyckling:

Fråga Svar
Hur kan jag göra friterad innerfilé kyckling mer krispig? Ett tips för att göra friterad innerfilé kyckling krispigare är att använda panko-ströbröd istället för vanligt ströbröd och att se till att oljan är tillräckligt varm innan du börjar fritera.
Vad är den bästa marinaden för grillad innerfilé kyckling? Det beror på personlig smak, men en marinad med citronsaft, hackad vitlök, färska örter som timjan eller rosmarin, samt lite olivolja brukar vara populär för grillad kyckling.
Hur kan jag undvika att ugnsbakad innerfilé kyckling blir torr? För att undvika att kycklingen blir torr i ugnen kan du använda en kötttermometer för att kontrollera att den är genomstekt men inte överkokt. Att lägga till lite buljong eller vin i formen innan du sätter in den i ugnen kan också hjälpa till att hålla kycklingen saftig.

Var kan jag köpa innerfilé kyckling?

Innerfilé kyckling finns vanligtvis tillgänglig i de flesta livsmedelsbutiker, antingen färsk eller fryst. Du kan också köpa den från specialiserade köttbutiker eller direkt från producenter.

Foto av författare

Zimo

Lämna en kommentar